Tips voor woningruil
Met deze tips kun je vandaag nog beginnen met woningruil
De kogel is door de kerk, je wilt je huis gaan aanbieden voor woningruil. Met deze handige tips maak je sneller kans om een woningruil te realiseren.

1. Fris je muren op

Die donkerrode muur vind jij misschien mooi – maar dat wil niet zeggen dat het bij iedereen in de smaak valt. Vergroot je kans op woningruil door je muren wit te schilderen. Dat is een relatief kleine investering met direct resultaat: het laat je huis er ook nog eens ruimtelijker uitzien.

2. Opbergmogelijkheden

Wie is er nu niet op zoek naar veel opbergruimte? Potentiële woningruilers ook, maar die kunnen niet door jouw kastinhoud heen kijken. Laat zien welke opbergruimte je huis heeft.

3. Eén lege kast

Zorg ervoor dat één kast in je huis helemaal leeg is. Jij gebruikt die kast om last minute alle spullen die nog rondslingeren, snel op te bergen. Zoals speelgoed, de krant en de iPad. Zo is je huis binnen een half uur weer bezichtigingsproof.

4. Licht verkoopt

Het liefst laat je je huis fotograferen als het zonnig is. Dan ziet het huis er zowel van buiten als vanbinnen goed uit en is het licht optimaal. Vergeet niet: licht verkoopt. Trek daarom je gordijnen zover mogelijk open, haal je vensterbanken leeg en maak gebruik van lampen waar mogelijk.

>

5. Wees kritisch op je foto's

Fotografeer t niet elke hoek van je huis, de potentiële geïnteresseerden moet nieuwsgierig gemaakt worden en een reden hebben om op je huis te reageren en te bezichtigen. Belangrijk: zorg voor kwaliteit foto’s!

6. Maak van je huis geen plaats delict

De jassen van de kapstok, alle familiefoto’s van de muren, de badkamer en de keuken leeg. Een opgeruimd huis is áltijd een goed idee, maar je kunt het ook overdrijven. Maak van je huis geen plaats delict en zorg ervoor dat er nog íets van leven te zien is. Ontdoe je huis zoveel mogelijk van persoonlijke spullen, maar een schilderij aan de muur mag best.

7. Voeg een beetje persoonlijkheid toe

Heb je je huis ontdaan van zoveel mogelijk persoonlijke spullen? Dan is het daarna de kunst om een klein beetje persoonlijkheid terug te geven. Een strak opgeruimd huis kan weer onbehaaglijk aanvoelen. Voeg leven toe, in de vorm van een bos bloemen op tafel en een paar kleurige kussens op de bank. Niet te veel, maar nét genoeg om een gezellige indruk te wekken.

8. Maak je buitenruimte op orde

Of je nu een tuin, dakterras of balkon hebt: voor een bezichtiging is het belangrijk dat je het in orde maakt. Maak je tuin set schoon, leg er gezellige kussens op, voorzie je buitenruimte van een paar nieuwe planten in pot (die kun je ook weer meeverhuizen) en haal onkruid tussen de tegels weg. Zorg daarom dat het er netjes bijligt.

9. Ready?

Plaats je huis direct (gratis!) op Homeswap.

Ontvang al ons woningruilnieuws direct in je inbox