Woningruil? Check deze 10 tips
Zo pak je je zoektocht slim aan
Een goed begin is het halve werk, dat geldt ook bij woningruil. Met deze 10 tips kom je goed beslagen ten ijs als je op zoek gaat naar een (volgende) koopwoning.

1. Maak een wensenlijstje

Een wensenlijstje geeft het nodige inzicht. Neem hier niet alleen het aantal gewenste vierkante meters en de hoeveelheid kamers in op – dat is óók allemaal belangrijk en moet zeker op je lijstje komen – maar denk vooral ook aan: hoeveel kilometers wil je forensen? Hoe belangrijk vind je een tuin of balkon? Wat zijn echt harde vereisten en waar zou je eventueel bereid zijn concessies op te doen?

2. Kijk vooruit

Hoewel je nu misschien alleen of net samen bent, of juist weer samen omdat de kinderen de deur uit zijn, ziet je leven er wellicht over pak ‘m beet 5 of 10 jaar anders uit. De toekomst voorspellen kan niemand, maar nadenken erover (Komt er gezinsuitbreiding? Ga ik meer thuiswerken?) maakt dat je weet welk huis het beste bij je toekomst past.

3. Zoeken met HomeSwap

Grote kans dat je je zoektocht naar een woning start op HomeSwap. Tip: maak een account aan en sla daarin je voorkeuren op. Als je pushmeldingen inschakelt, krijgt je direct een seintje als een nieuwe woning op HomeSwap komt die aan jouw criteria voldoet.

4. Reality check

Weet wat je te besteden hebt. Het heeft geen zin om je pijlen te richten op een huurhuis dat financieel gezien onbereikbaar is.

>

5. Check de buurtinformatie

Op HomeSwap zie je ook of de aangeboden woning een supermarkt, school, bushalte of andere voorzieningen in de buurt is. Handig om te weten!

6. Verken de buurt ook 'offline'

Rij of wandel er eens een rondje. Zie je je hier rondlopen? Boodschappen doen? Een straatfeest organiseren? Kortom: zie je jezelf hier wonen?

7. Vertrouw op je gevoel

Wat is het eerste gevoel dat je hebt als je een huis binnenstapt? Laat je niet afleiden, maar voel het huis. Klinkt wat zweverig misschien, maar een woningruil is een groot gevoel.

8. Kijk gerust een tweede keer

En neem familie en vrienden mee voor die tweede bezichtiging. Andere ogen zijn kritischer en zien dingen die jij misschien over het hoofd hebt gezien.

9. Partijen akkoord?

Neem contact op met je woningcorporatie of verhuurder. Begin met inpakken en geniet van je nieuwe woning!

Ontvang al ons woningruilnieuws direct in je inbox