Alle artikelen
5 tips voor een succesvolle woningruil

Ben je op zoek naar een beter passende sociale- of vrijesector huurwoning? Dat valt helaas nog niet mee. Veel mensen zijn net als jij op zoek, terwijl het aanbod van (betaalbare) huurwoningen beperkt is. De kans dat je dus daadwerkelijk geselecteerd wordt voor een andere huurwoning is klein. Aanmelden op HomeSwap is gratis. Om er voor te zorgen dat je meer kans maakt op een nieuwe woning hebben wij voor jou als woningruiler 5 gouden tips! 


1. Zorg voor een goede eerste indruk
De eerste indruk die iemand van jouw woning krijgt is vaak bepalend of iemand gaat reageren of niet. Het eerste waar potentiële woningruilers naar kijken zijn de foto's. Erg belangrijk dus om goede foto’s van de binnen- en buitenkant van je huis te uploaden op HomeSwap. Hoe meer foto's des te beter. Iemand wil immers weten waar hij/zij terecht kan gaan wonen komen. Vergeet ook zeker niet om foto’s van de omgeving toe te voegen. Laat zien waar ze bijvoorbeeld wandeling kunnen maken of een kopje koffie kunnen halen. Lukt het je zelf niet om mooie foto's te maken? Laat dan een professionele fotograaf komen om jouw woning te fotograferen. Deze investering kan vaak al snel uit. 
 

2. Geef voldoende informatie
Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk informatie geeft aan de potentiële woningruiler. Als iemand niet de informatie kan vinden die hij/zij belangrijk vindt dan is de kans groot dat ze toch bij een andere huis gaan kijken. Naast alle basisinformatie zoals het aantal slaapkamers, de grootte van het huis willen woningruilers ook graag weten hoe ver het is naar een school of naar het bos/strand. Dit kan echt het verschil maken of je vaak of weinig reacties ontvangt. 

3. Zorg voor iets extra's
Op HomeSwap kun je duizenden woningen vinden. De concurrentie is dus erg groot. Als je wilt dat mensen reageren op jouw woningen dan kan het lonen om iets extra’s te bieden. Wanneer jouw woning bijvoorbeeld een bad of een mooie tuin heeft dan kan dit positief werken richting de woningruilers. Maar ook het bieden van een vergoeding voor de juiste woning zorgt vaak voor meer reacties en meer kans op een succesvolle woningruil. Al deze dingen zorgen er voor dat woningruilers geneigd zijn om sneller te reageren op jouw woning. 4. Zorg voor betrouwbaarheid
Als het eenmaal zover is en er vindt een bezichtiging plaats dan is het belangrijk om woningruilers met een zo goed mogelijk gevoel te laten vertrekken. Zet bijvoorbeeld bij aankomst een appeltaart klaar en verwelkom ze met een lach. 


5. Ready?
Meld je nu gratis aan als woningruiler op HomeSwap
.

Ontvang al ons woningruilnieuws direct in je inbox